Pur

Recepti

Chana Masala

Sastojci
Porcije: 4

  • 400 g konzerviranog slanutka
  • 800 g konzerviranih zgnječenih rajčica
  • 15 g đumbira
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 luk
  • 1 čili-papričica vrste „bird’s eye”
  • 1 žlica garam masale
  • 1 čajna žličica mljevenog kumina
  • 1 čajna žličica kurkume
  • ½ čajne žličice čilija u prahu
  • 4 žlice ghee maslaca
  • 50 ml vode
  • sol
  • korijandar (za ukrašavanje)
  • naan kruh (za posluživanje)
  • kuhana basmati riža (za posluživanje)

Pribor: daska za rezanje, nož, fino sito, multipraktik, tava za prženje, gumena kuhinjska lopatica

Ogulite đumbir i češnjak. Ogulite i nasjeckajte luk. Ocijedite konzervirani slanutak te ako želite sačuvajte ocijeđenu tekućinu za drugi recept. U multipraktik ubacite oguljeni đumbir i češnjak, čili-papričicu „bird’s eye”, garam masalu, mljeveni kumin, kurkumu i čili u prahu te ih usitnjavajte sve dok ne nastane glatka i gusta pasta.

Ghee maslac zagrijte u tavi za prženje na vatri srednjeg intenziteta. Dodajte luk i pirjajte otprilike 5 min ili dok ne postane proziran. Dodajte smjesu od začina, ocijeđeni slanutak, zgnječene rajčice i vodu te pustite da se kuha na laganoj vatri 10 min.

Posolite prema ukusu. Ukrasite korijandrom i poslužite uz naan kruh i kuhanu basmati rižu. Dobar tek!

Strah vas je nereda? Nemojte se bojati!

Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.