Pur

Recepti

Iverak u mlijeku s timijanom i brokulom

Sastojci
Porcije: 2

  • 100 g ribe iverak (očišćeni file)
  • 100 g brokule
  • 100 ml mlijeka
  • 5 grančica timijana
  • 100 ml povrtnog temeljca (za više koraka)
  • 40 g maslaca
  • 20 g pahuljica od badema
  • sol
  • papar

Pribor: mala tava za prženje, kuhača, velika tava za prženje, mali lonac za pirjanje, nož, daska za rezanje, žlica s rupicama

Pahuljice od badema popržite u tavi sve dok ne pozlate.

Zagrijte malo manje od pola povrtnog temeljca i mlijeka i pustite da zavri, obilno posolite i popaprite. Dodajte timijan i držite ga uronjenog u toplom mlijeku otprilike 3 – 5 min.

Potom halibut stavite u vruću, ali ne i kipuću vodu (otprilike 90 °C). Kuhajte otprilike 3 – 4 min, ovisno o debljini.

Za to vrijeme lonac za pirjanje napunite vodom, dodajte sol te pustite da zavri. Brokulu narežite na male cvjetove.

Blanširajte brokulu u slanoj kipućoj vodi 3 – 4 min tako da bude još uvijek hrskava. Ocijedite i odložite sa strane.

Rastopite maslac u tavi za prženje, dodajte ostatak povrtnog temeljca i pustite da polako zavri.

Zatim ubacite blanširanu brokulu u temeljac s maslacem. Posolite i popaprite prema želji. Halibut poslužite na brokuli i ukrasite bademovim pahuljicama.

Strah vas je nereda? Nemojte se bojati!

Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.