Pur

Recepti

Mini kroasani s jabukom

Sastojci
Porcije: 16

  • 150 g brašna od jednozrne pšenice ili pirovog brašna
  • ½ čajne žličice praška za pecivo (bez glutena)
  • 2 žlice kokosovog šećera
  • 70 g toplog kokosovog ulja
  • 150 g grčkog jogurta od ovčjeg mlijeka (10 % mliječne masti)
  • ¼ čajne žličice soli
  • 1 žlica narezanih badema
  • 1 žlica brezinog ili kokosovog šećera
  • ¼ čajne žličice cimeta
  • 1 jabuka
  • brašno za posipavanje

Pribor: velika zdjela za miješanje, kuhinjska krpa, lim za pečenje, papir za pečenje, pećnica, daska za rezanje, nož, mala zdjela za miješanje, nož za ljuštenje, valjak za tijesto, rešetka za hlađenje (neobavezno)

U velikoj zdjeli pomiješajte brašno od jednozrne pšenice, prašak za pecivo, kokosov šećer i sol. Umiješajte jogurt i kokosovo ulje te rukama mijesite dok ne nastane glatko tijesto.

Zdjelu za miješanje prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odleži u hladnjaku otprilike 30 min. Na lim za pečenje postavite papir za pečenje.

Za to vrijeme nasjeckajte bademe i pomiješajte ih s brezinim šećerom i cimetom. Zagrijte pećnicu na 150 °C tako da grije od vrha prema dnu.

Na površini koju ste posipali brašnom razvaljajte tijesto u kružni oblik (otprilike 26 cm). Prema potrebi za pomoć se koristite tanjurom te posipavajte brašnom. Tijesto razrežite na 16 jednakih trokutića.

Jabuku ogulite, izvadite središnji dio te je razrežite. Malo smjese s bademima i cimetom posipajte po trokutićima od tijesta. Na vanjski dio svakog komada tijesta stavite krišku jabuke.

Smotajte komade tijesta izvana prema unutra tako da kriške jabuke budu umotane u tijesto.

Male kroasane postavite na lim za pečenje i posipajte ih ostatkom smjese s bademima i cimetom. Stavite u pećnicu i ostavite da se peče 15 – 18 min na 150 °C. Pustite da se ohladi. Dobar tek!

Strah vas je nereda? Nemojte se bojati!

Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.