Pur

Recepti

Piletina sa sezamom i povrćem za pripremu u pećnici

Sastojci
Porcije: 4

  • 600 g pilećih prsa (bez kostiju i kožice)
  • 20 g đumbira
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 čili-papričica
  • 2 iscijeđene limete
  • 7 žlice sojinog umaka
  • 4 žlice meda
  • 4 čajne žličice sjemenki sezama (za više koraka)
  • 4 mrkve
  • 3 paprike (žute, crvene ili zelene)
  • 1 glava brokule
  • 150 g šampinjona
  • 5 glavica mladog luka
  • 2 žlice biljnog ulja
  • korijandar za posluživanje

Pribor: pećnica, fini ribež, daska za rezanje, nož, mala zdjela, nož za guljenje, velika zdjela, lim za pečenje

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Ogulite i sitno naribajte đumbir. Sitno nasjeckajte češnjak i čili-papričicu. U malu zdjelu dodajte đumbir, češnjak i čili-papričicu. Dodajte iscijeđenu limetu, sojin umak, med i pola sjemenki sezama. Promiješajte kako bi se proželo i odložite sa strane.

Izvadite središnji dio paprika i narežite paprike na komadiće za jedan zalogaj. Operite glavu brokule i narežite u cvjetove. Odvojite stručak od gljiva i narežite gljive na četiri dijela. Ogulite i narežite mrkvu na komadiće za jedan zalogaj. Sitno nasjeckajte bijeli dio mladog luka, a preostali, zeleni dio na male kolutiće i odložite sa strane. U veliku zdjelu dodajte paprike, brokulu, mrkve i bijeli dio mladog luka. Pileća prsa razrežite u široke trakice i odložite sa strane.

Polovicom umaka zalijte povrće i dobro promiješajte. Posolite i popaprite. Lim za pečenje podmažite biljnim uljem te naslažite povrće. Ostavite da se peče na 200 °C otprilike 15 min.

Izvadite lim za pečenje iz pećnice. Pileća prsa poškropite preostalim umakom te ih posložite na lim za pečenje uz povrće. Ostavite da se peče 200 °C otprilike 10 minuta ili dok piletina ne bude potpuno kuhana. Na kraju dodajte kolutiće mladog luka, preostale sjemenke sezama i korijandar te poslužite. Dobar tek!

Strah vas je nereda? Nemojte se bojati!

Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.