Pur

Recepti

Tjestenina s brzim umakom od rajčice

Sastojci
Porcije: 2

  • 400 g tjestenine
  • 300 g rajčica
  • 1 češanj češnjaka
  • 10 listića bosiljka
  • ½ glavice luka
  • 8 žlica maslinovog ulja (za više koraka)
  • 2 rajčice osušene na Suncu
  • 50 ml soka od naranče
  • 1 čajna žličica agavinog sirup
  • 2 čajne žličice morske soli
  • ¼ čajne žličice papra
  • sol
  • papar
  • bosiljak za posluživanje

Pribor: tava za prženje, kuhača, daska za rezanje, nož, sjeckalica, lonac

Razrežite rajčice na četiri dijela i uklonite peteljke. Ogulite i sitno nasjeckajte češnjak. Operite, osušite i nasjeckajte bosiljak. Ogulite i sitno nasjeckajte luk. Zagrijte malo maslinovog ulja u tavi za prženje na vatri srednjeg intenziteta i pržite luk otprilike 2 – 3 min. Uklonite s vatre.

U sjeckalicu dodajte pola rajčica, prženi luk, rajčice osušene na Suncu, češnjak, sok od naranče, agavin sirup, sol, papar i ostatak maslinovog ulja. Usitnjavajte s pomoću sjeckalice otprilike 1 min ili dok smjesa ne postane glatka. Potom dodajte ostatak rajčica i bosiljak te se koristite funkcijom impulsnog usitnjavanja dva do tri puta kako bi se sve proželo.

Dodajte tjesteninu u kipuću slanu vodu u loncu. Ostavite da se skuha al dente u skladu s uputama na ambalaži te potom ocijedite. U tavu za prženje dodajte umak od rajčice i kuhanu tjesteninu te protresite kako bi se sve proželo. Posolite i popaprite prema ukusu. Na tjesteninu stavite svježi bosiljak te poslužite. Dobar tek!

Strah vas je nereda? Nemojte se bojati!

Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.