Pur

Recepti

Tjestenina sa škampima, rajčicom i nektarinom

Sastojci
Porcije: 2

  • 300 g tjestenine
  • 250 g škampa
  • 5 rajčica
  • 2 nektarine
  • 1 češanj češnjaka
  • 10 g bosiljka
  • sol
  • papar
  • biljno ulje za prženje
  • maslinovo ulje za posluživanje

Pribor: veliki lonac za pirjanje, velika zdjela, četvrtasti ribež, daska za rezanje, nož, mala zdjela, tava za prženje, kuhača

Kuhajte tjesteninu u kipućoj slanoj vodi u velikom loncu za pirjanje otprilike 8 – 10 min u skladu s uputama na ambalaži. Ocijedite i odložite sa strane.

Za to vrijeme naribajte rajčice na strani ribeža s velikim rupama. Odložite koru i peteljke u otpad.

Naribajte nektarine u istu zdjelu te odbacite koštice. Posolite i popaprite.

Sitno nasjeckajte češnjak. Tanko narežite bosiljak. Skinite ljusku sa škampa te prema potrebi izvucite venu.

Pirjajte škamp i češnjak u malo biljnog ulja na vatri srednjeg do jakog intenziteta otprilike 1 – 2 min sa svake strane. Uklonite s vatre.

Dodajte tjesteninu, rajčice i umak s nektarinom. Dobro protresite i zagrijte prema želji.

Posipajte bosiljkom i poslužite uz nekoliko kapi maslinovog ulja. Dobar tek!

Strah vas je nereda? Nemojte se bojati!

Nakon što ste gotovi sa svojim trenutkom #enjoytogether, ne trebate se brinuti o prljavom posuđu.
Somat čisti čak i najtvrdokorniju prljavštinu poput masnoće i zagorenih ostataka, pa će vaše posuđe lako ponovno postati savršeno čisto.