Pur

Naša inicijativa

Kroz UNICEF-ov globalni program prehrane pomažemo osigurati gotovo 30 milijuna doprinosa zdravoj prehrani za djecu i zajednice u različitim regijama svijeta.

Kvalitetni obroci nisu dostupni svima

Počevši od 2019. Somat i Pur podupiru UNICEF-ov globalni program prehrane kako bi se smanjio broj djece u svijetu koja pate od pothranjenosti.

UNICEF/UNO74440

U brojnim dijelovima svijeta mnoga djeca i adolescenti ne dobivaju hranu koja im je prijeko potrebna kako bi preživjeli, rasli i razvili svoj puni potencijal. U zemljama s niskim i srednjim prihodima samo se 1 od 6 male djece hrani u skladu s osnovnim prehrambenim kriterijima. 

Prehrana s nedostatkom ključnih hranjivih tvari stoga je velik uzrok pothranjenosti. Djeca koja pate od pothranjenosti u ranim godinama suočavaju se s trajnim i neizlječivim fizičkim i mentalnim oštećenjima.

Kako MI možemo potaknuti promjenu?

Mi u Puru i Somatu vjerujemo da svatko ima pravo na kvalitetnu prehranu kako bi se razvio u zdravu i pametnu osobu i angažiranog člana svoje zajednice. Stoga podupiremo UNICEF u njegovim nastojanjima da djeci osigura pristup zdravoj i hranjivoj prehrani. U 2019. godini pomoći ćemo osigurati gotovo 30 milijuna doprinosa zdravim obrocima za djecu i zajednice kojima su najviše potrebni. Uz potporu partnera, UNICEF će raditi na poboljšanju kvalitete hrane koju djeca konzumiraju. To uključuje podršku skrbnicima i djeci da konzumiraju raznoliku hranu bogatu hranjivim sastojcima i pripremljenju u higijenski prihvatljivim uvjetima.

Mehanizam promocije

Za svako kupljeno pakiranje Henkel podržava UNICEF-ov globalni program prehrane s 0,03 eura.

Izjava o odricanju odgovornosti

Henkel podupire UNICEF-ov globalni program prehrane kojemu je cilj pomoći djeci da napreduju, a osobito djeci kojima je pomoć najpotrebnija. Henkel će donirati 0,03 eura za svaki proizvod prodan do 01.10.-31.12.2019. UNICEF ne promiče niti jednu tvrtku, robnu marku, proizvod ili uslugu.